Description for image 2Description for image 1Description for image 3Description for image 4Description for image 6Description for image 5

e-Ügyintézés

Rezsicsökkentés

SOLTSZENTIMRE KÖZSÉG POLGÁRMESTERE
6223 SOLTSZENTIMRE HŐSÖK TERE 1.
Telefon: 78-445-344
E-mail: szentimre1em@t-online.hu


S/1475-2/2018

TÁJÉKOZTATÓ
Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a Kormány 2018. július 27-i ülésén döntött arról, hogy téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartásokat egyszeri természetbeni támogatásban részesíti.

Az igénybejelentés az önkormányzat honlapján (www.soltszentimre.hu) letölthető nyomtatványon és a Közös Önkormányzati Hivatalban elhelyezett igénybejelentő nyilatkozaton tehető meg, amely a Hivatalban (Soltszentimre, Hősök tere 1.) adható le ügyfélfogadási időben. (Bordásné Kovács Edit vagy Varga-Pásztor Enikő köztisztviselőknek).Igénybejelentő nyilatkozat telefonon is kérhető, melyet eljuttatunk a kérelmezőnek.

Háztartásonként 1 darab igénybejelentő nyilatkozat nyújtható.

Az igénylőlap benyújtási határideje 2018. október 15. napja, mely határidő elmulasztása jogvesztő. Az igénybejelentő lapon meg kell jelölni az igényelt fűtőanyag fajtáját,mely később nem módosítható. A kérelmező személynek az adott háztartás a bejelentett lakóhelye vagy bejelentett tartózkodási helye kell, hogy legyen.

Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely:

  • gáz- vagy távhőszolgáltatási szerződéssel rendelkezik és korábban már részesült téli rezsicsökkentési támogatásban,
  • kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkezik.

A beérkezett igényeket az önkormányzat 2018. október 17-ig továbbítja a Magyar Államkincstár felé. A Kormány 2018. október 31-ét követően dönt az önkormányzatonkénti támogatási összegről.

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy az önkormányzat a benyújtott igénylések vonatkozásában előszűrést köteles végezni, valamint a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága is vizsgálatot végez arra vonatkozóan, hogy az igénybejelentéssel érintett háztartás a korábbiakban rezsicsökkentésben részesült-e. Ha a vizsgálat eredményeképpen valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési vagy büntetőeljárást kezdeményez vele szemben.
(A téli rezsicsökkentés iránti igénylés során nincs jövedelemvizsgálat.)

Kérek minden érintettet, mihamarabb nyújtsa be a szükséges igénybejelentő nyilatkozatot.

Nagy István  sk. 
polgármester

Az igénybejelentő nyilatkozat INNEN letölthető.