Description for image 2Description for image 1Description for image 3Description for image 4Description for image 6Description for image 5

e-Ügyintézés

Soltszentimrei Egészségház Kialakítása

 

Soltszentimre Község Önkormányzata a Magyar Faluprogram keretében meghirdetett Orvosi Eszköz című, MFP-AEE/2019 kódszámú pályázatán támogatás nyert.

A projekt címe: Soltszentimre fogászati ellátásának fejlesztése.

A megítélt támogatás 2 999 290,-Ft

(Soltszentimre Község Önkormányzatának nincs külön fogorvosi praxisa. A feladat ellátás közös Fülöpszállás Község Önkormányzatával, a székhely Fülöpszállás.)

A Magyar Faluprogram lehetőséget adott, hogy a közel 30 éves fogorvosi kezelőegységet kicseréljük. A Magyar Faluprogram Orvosi eszköz című pályázati kiírása keretében lehetőség nyílt új Fogorvosi Kezelőegység megvásárlására. A fogorvosi ellátás színvonalának emelése, a minőségi betegellátás biztosítása érdekében úgy ítéltük meg, hogy a legfontosabb a Kezelőegység cseréje, a régi meglévő fogorvosi szék még átmenetileg be tudja tölteni szerepét. A Magyar Faluprogram támogatási összege csak a Kezelőegység beszerzéshez nyújt fedezetet.

A Fogászati kezelőegység beszerzésére 3 db árajánlatot kértünk. A legkedvezőbb ajánlatot a

RÖNTGEN KFT (KECSKEMÉT Aradi Vértanúk tere 5.) tette a  2 999 296,-Ft-os ajánlati áron. Az Önkormányzat a Fogászati kezelőegység szállítására a 2020. március 23-án a Röntgen Kft-vel kötött szállítói szerződést. A kezelőegység leszállítása és üzembehelyezése 2020. 06. 29. napján megtörtént. A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020. július 09.

Egy új, a mai kor elvárásainak igényeit kielégítő, korszerű fogászati kezelőegység szolgálja a majd a település lakosságát, melyet a Magyar Faluprogram támogatásának köszönhetünk. Jelenleg a fogorvosi ellátás ugyan akadozik, a korábbi fogorvos nyugdíjba vonulása miatt. Jelenleg helyettesítés keretében történik a két településen az ellátás, mely nem kedvez Soltszentimrének, de műszaki, technikai feltételek nagy mértékű javulása hozzásegíthet minket a megfelelő fogorvos személyének megtalálásához.


 

A Dél-alföldi Operatív Program keretein belül meghirdetett „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése/Kistérségi járóbeteg szakellátó központok fejlesztése, alap- járóbeteg szakellátás korszerűsítése” című pályázati felhívás keretében Soltszentimre Község Önkormányzata 41 400 590,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
2011. december 3.-án, 14 órakor megtartásra került az Egészségház projekten belüli záró rendezvénye.

 

Először Nagy István polgármester köszöntötte a vendégeket  Font Sándor Országgyűlési képviselő is megtisztelő látogatást tett az ünnepségen és néhány mondatban megosztotta gondolatait a beruházással kapcsolatban. Rakonczay Hermina a község jegyzője a projekt felelőse ismertette a beruházás néhány fontosabb állomását. A Kovács Sándor a Község katolikus lelkésze megáldotta és megszentelte a felújított épületet. Az ünnepélyes megnyitót követően a látogatók bejárhatták, szemügyre vehették az egész épületet, majd a mögötte felállított sátorban meleg ital és pogácsa fogadta őket. A meghívott vendégeket az Önkormányzat dísztermében ünnepi vendéglátás várta.


SOLTSZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Egészségház: egy helyen az ellátott körzet egészségügyi alapszolgáltatásai

EU támogatással valósult meg a Soltszentimrei Egészségház

A Dél-alföldi Operatív Program keretein belül meghirdetett „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése/Kistérségi járóbeteg szakellátó központok fejlesztése, alap- járóbeteg szakellátás korszerűsítése” című pályázati felhívás keretében Soltszentimre Község Önkormányzata 41 400 590,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.   Igényes kivitelezéssel szépült meg a korábbi háziorvosi rendelő és orvos szolgálati lakás.      
2011. december 3.-án, került sor az új Egészségház projekten belüli záró rendezvényére, ahol Font Sándor Országgyűlési képviselő a helyi vezetőkkel együtt adta át a korszerű épületet a lakosságnak. Akkor a résztvevők szemügyre vehették az egész épületet, azóta a szolgáltatók már a modern épület rendelőiben várják a település lakosságát. A szolgáltatások egy épületben történő integrálásának eredményeként csökken az ellátás ideje és a beteg utak hossza (pl: orvos-gyógyszertár), itt egy helyszínen az egészségügyi szolgáltatók együttműködése révén valósul meg a szolgáltatás.  Nemcsak az épület teljes külső és belső felújítására, tető, nyílászáró cserére került sor. A háziorvosi praxis eszközellátottsága is javult, a hordozható EKG készüléknek és vérnyomásmérő holternek köszönhetően. A védőnői szolgálat teljesen új bútorzattal gazdagodott, a várókba új várótermi székek kerültek. Az épület mögött lévő udvar részen új biztonságos parkoló került kialakításra, mely megkönnyíti a parkolást.
„Jövőnk megőrzéséhez az egészségünk megőrzésén keresztül vezet az út. Célunk az, hogy a jövőben nagyon hangsúly helyeződjön a megelőzésre és javuljon az egészségügyi ellátás, jó közérzetet, ideális feltételeket biztosítsunk az itt élőknek. - mondta Nagy István a település polgármestere.
A teljes akadálymentesítéssel kialakított, szép környezetben lévő, gazdaságosan működtethető Egészségházházban működő szolgáltatók várják Soltszentimre lakosságát.

Bővebb információ:

Rakonczay Hermina  jegyző
Soltszentimre, Hősök tere 1.
Telefon/fax: 06/78/445-344
Email: szentimre1em@t-online.hu