Description for image 1Description for image 2Description for image 3Description for image 4Description for image 5Description for image 6

e-Ügyintézés

Soltszentimrei Egészségház Kialakítása

 

A Dél-alföldi Operatív Program keretein belül meghirdetett „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése/Kistérségi járóbeteg szakellátó központok fejlesztése, alap- járóbeteg szakellátás korszerűsítése” című pályázati felhívás keretében Soltszentimre Község Önkormányzata 41 400 590,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
2011. december 3.-án, 14 órakor megtartásra került az Egészségház projekten belüli záró rendezvénye.

 

Először Nagy István polgármester köszöntötte a vendégeket  Font Sándor Országgyűlési képviselő is megtisztelő látogatást tett az ünnepségen és néhány mondatban megosztotta gondolatait a beruházással kapcsolatban. Rakonczay Hermina a község jegyzője a projekt felelőse ismertette a beruházás néhány fontosabb állomását. A Kovács Sándor a Község katolikus lelkésze megáldotta és megszentelte a felújított épületet. Az ünnepélyes megnyitót követően a látogatók bejárhatták, szemügyre vehették az egész épületet, majd a mögötte felállított sátorban meleg ital és pogácsa fogadta őket. A meghívott vendégeket az Önkormányzat dísztermében ünnepi vendéglátás várta.


SOLTSZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Egészségház: egy helyen az ellátott körzet egészségügyi alapszolgáltatásai

EU támogatással valósult meg a Soltszentimrei Egészségház

A Dél-alföldi Operatív Program keretein belül meghirdetett „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése/Kistérségi járóbeteg szakellátó központok fejlesztése, alap- járóbeteg szakellátás korszerűsítése” című pályázati felhívás keretében Soltszentimre Község Önkormányzata 41 400 590,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.   Igényes kivitelezéssel szépült meg a korábbi háziorvosi rendelő és orvos szolgálati lakás.      
2011. december 3.-án, került sor az új Egészségház projekten belüli záró rendezvényére, ahol Font Sándor Országgyűlési képviselő a helyi vezetőkkel együtt adta át a korszerű épületet a lakosságnak. Akkor a résztvevők szemügyre vehették az egész épületet, azóta a szolgáltatók már a modern épület rendelőiben várják a település lakosságát. A szolgáltatások egy épületben történő integrálásának eredményeként csökken az ellátás ideje és a beteg utak hossza (pl: orvos-gyógyszertár), itt egy helyszínen az egészségügyi szolgáltatók együttműködése révén valósul meg a szolgáltatás.  Nemcsak az épület teljes külső és belső felújítására, tető, nyílászáró cserére került sor. A háziorvosi praxis eszközellátottsága is javult, a hordozható EKG készüléknek és vérnyomásmérő holternek köszönhetően. A védőnői szolgálat teljesen új bútorzattal gazdagodott, a várókba új várótermi székek kerültek. Az épület mögött lévő udvar részen új biztonságos parkoló került kialakításra, mely megkönnyíti a parkolást.
„Jövőnk megőrzéséhez az egészségünk megőrzésén keresztül vezet az út. Célunk az, hogy a jövőben nagyon hangsúly helyeződjön a megelőzésre és javuljon az egészségügyi ellátás, jó közérzetet, ideális feltételeket biztosítsunk az itt élőknek. - mondta Nagy István a település polgármestere.
A teljes akadálymentesítéssel kialakított, szép környezetben lévő, gazdaságosan működtethető Egészségházházban működő szolgáltatók várják Soltszentimre lakosságát.

Bővebb információ:

Rakonczay Hermina  jegyző
Soltszentimre, Hősök tere 1.
Telefon/fax: 06/78/445-344
Email: szentimre1em@t-online.hu